Om Mig

Jag är uppvuxen i en kreativ och konstnärlig familj, och har alltid haft behovet att uttrycka mig i någon form, genom konst, musik eller poesi. Drömmen om konstutbildning och ett spännande konstnärsliv lades däremot åt sidan för en trygg ekonomi då jag lyckades bli ensamstående mamma i unga år. Istället blev det vårdutbildning och måleri som sidoverksamhet.

Redan som 14-åring började jag måla porträtt på människor och djur mot beställning. Höll på med det i många år för att få ihop lite extrapengar. År 2000 gick jag ett par terminer i acrylmålning hos konstnären Jörgen Salmose, och fick då upp ögonen för naturmåleriet. Han introducerade mig till konstföreningen IASE, och via föreningen började jag regelbundet vara med på olika utställningar runtom främst Skåne.

Idag arbetar jag som förlossningsbarnmorska, vilket är ett fantastiskt, stundom magiskt yrke, men också krävande. Det är i naturen jag finner kraft och energi och det är dit jag går för att finna balans och hitta inspiration. Speciellt dragen är jag till havet och himlarna, med dess enorma kraft och olika ansikten. Mina tavlor visar inte bara ett hav eller en skog, i penseldragen finns alltid ett speciellt minne, min livsluft, mina andningshål, tårar eller stilla meditation. Runtom oss finns så mycket skönhet, och jag hoppas på att förmedla lite av det lugn jag känner att naturen ger mig.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)